Una de les visites que no t’has de perdre és la visita del turó de la Roca on es troba el patrimoni arquitectònic medieval de dant Martí Sarroca.

El turó de la Roca és el centre de referència del municipi de Sant Martí Sarroca. Les primeres dades històriques corresponen al segle X, quan servia de punt de guaita i de protecció per als seus habitants. Hi ha indicis que anteriorment havia estat un assentament ibèric i també romà.

Des de la baixa edat mitja i fins al segle XIX, al voltant del castell s’hi va consolidar un nucli de població origen de l’actual poble de Sant Martí Sarroca que va quedar malmès durant la primera guerra carlina. En aquest període, simultàniament, va començar el desenvolupament del nucli de població de les cases noves, a baix al pla, el cap del municipi i principal nucli de població de Sant Martí. Els carrers de Casetes i de Cases Noves evoquen aquesta expansió de la població martinenca fora del nucli murallat.

Horari d’estiu (Abril – Octubre):
Matí: 10h. a 14h.
Tarda: 16h. a 20h.
Dilluns no festius tancat

Horari d’hivern (Novembre – Març):
Matí: 10h. a 14h.
Tarda: 15h. a 18h.
Dilluns no festius tancat

Les visites col·lectives s’han de concertar al Tef: 93 899 16 69