El municipi de Sant Martí Sarroca compte amb un gran nombre d’edificis i monuments amb història remarcable. L’epicentre històric del municipi és el turó de la Roca, on a dia d’avui trobem el conjunt monumental però que prèviament havia estat un enclavament iber.

Lògicament la posició predominant sobre el territori que permet controlar la zona i dominar-la i els precipicis que envolten aquest turó, fan d’aquest un punt força inexpugnable i interessant per a enclavar-hi un punt de referència i importància a la zona.

En els següents paràgrafs, parlarem dels elements d’interès històric-artístic que posseeix el municipi i relatarem la seva història des dels seus orígens.

El poble en els seus orígens l’hem de situar al turó de la Roca. L’enclavament actual es dóna quan poc a poc es van creant cases al voltant dels camins que es dirigien a Torrelles de Foix, Font Rubí i Vilafranca del Penedès per això el primer carrer de l’actual poble és el carrer de les Casetes direcció Font Rubí venint del Turó de la Roca i posteriorment el carrer de les Casetes Noves que es situa al camí que discorre entre l’encreuament del camí que baixa de La Roca i el camí que va fins Torrelles de Foix.

Web turisme Sant Martí Sarroca